'Werf Ninoofsepoort is hindernissenparcours'

© Jef Van Damme

De tijdelijke inrichting van de Ninoofsepoort is niet overal even toegankelijk. Parlementslid Jef Van Damme (SP.A) verspreidde een foto van een betonblok, die de doorgang naar het zebrapad blokkeert. Bevoegd minister en partijgenoot Pascal Smet wijst naar Beliris en belooft beterschap.

De werkzaamheden aan de Ninoofsepoort zijn deze week begonnen. De MIVB vernieuwt er de tramsporen, Beliris staat in voor een heraanleg van de wegen en bouwt een nieuw park.

Maar buurtbewoner en Brussels parlementslid Jef Van Damme stelde vast dat de werf op sommige plekken moeilijk toegankelijk is, zeker voor zwakke weggebruikers. Op een foto demonstreet hij hoe een fietser over een betonblok moet klauteren om te kunnen oversteken. Ouders met kinderwagens worden ongetwijfeld met hetzelfde euvel geconfronteerd.

“De werf is een echt hindernissenparcours geworden voor voetgangers en fietsers”, zegt Van Damme in een persbericht. “Ook de signalisatie is verwarrend voor zowel voetgangers, fietsers als autobestuurders. Dit creëert heel wat frustratie en overlast in de buurt”

Van Damme interpelleerde partijgenoot en minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet hierover in het Brussels Parlement. Die wijst erop dat het Beliris is dat de werf organiseert en dus verantwoordelijk is. Toch heeft Smet een vergadering georganiseerd tussen Beliris, Brussel Mobiliteit, de MIVB en de aannemer om een en ander recht te trekken. “De vergadering is goed verlopen en de signalisatie en inrichting van de werf zal op een heel aantal punten verbeteren,” zegt Smet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?