Werken aan zinkgat tot eind november

© Said Al Haddad

Een week na de breuk in de waterleiding die enorme zinkgaten sloeg in de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node, zitten 77 omwonenden nog zonder gas. Maar de gastoevoer zal tegen het einde van het weekend of zelfs vrijdag al hersteld zijn. De herstelling van de weg zou tegen eind november volledig klaar moeten zijn.

Kir zei dat de bewoners van de wijk donderdagavond op een vergadering een stand van zaken kregen en op de hoogte werden gebracht van de kalender van de werkzaamheden. Zo konden ze vernemen dat de werken aan de weg negen tot tien weken zullen duren. De eerste fase van de stabilisering van de bodem zal op 22 september af zijn. Voor die werken staat het waterbedrijf Vivaqua in.

Daarna zijn de nutsvoorzieningen aan de beurt. Tot eind oktober worden water-, elektriciteit- en gasleidingen vernieuwd, net als de lijnen voor telecommunicatie.

De heraanleg van de weg zelf gebeurt door Brussel Mobiliteit die meteen de gelegenheid aangrijpt om de Leuvensesteenweg veiliger te maken voor voetgangers en fietsers. Dat stuk Leuvensesteenweg maakt immers deel uit van een wijkcontract. Brussel Mobiliteit heeft daardoor al een bouwvergunning op zak. Die werken duren tot eind november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Selor knoeit met aanwervingen

samenleving 1519373176

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook