'Werken Meiserplein beginnen in 2011'

© brusselnieuws.be
22/01/2010
De verkeersknoop op het Meiserplein zou in 2011 ontward moeten worden. Of er al dan niet een tunnel voor het auto- en eventueel tramverkeer komt, wordt In juni beslist.

"Place Misère" heet het plein in de volksmond, ter aanduiding van de dagelijkse verkeerschaos die er heerst. Met een zestigtal ongevallen per jaar is het Meiserplein in elk geval een problematisch
verkeersknooppunt.

Sinds een tiental jaar al is er sprake van een heraanleg maar het bleef tot nu toe bij woorden.

Maar nu is de kogel door de kerk. Volgens het Gewest kunnen de werken beginnen in 2011, misschien zelfs eind 2010. Ten laatste tegen midden juni zal een keuze gemaakt worden tussen de verschillende opties voor de heraanleg. Dat schrijft La Capitale vandaag.

Autoriool
Er zijn drie mogelijkheden. Ofwel komt er onder het plein een tunnel enkel voor auto's. De bovengrondse ruimte wordt dan voorbehouden voor trams en plaatselijk verkeer. Vooral Ecolo voelt weinig voor dit scenario. De partij vreest dat de tunnel een "autoriool" zou worden en wijst op mogelijke verkeersmoeilijkheden bij de ingang van de tunnel.

Een andere mogelijkheid is een tunnel voor auto's én trams. De voorstanders van dit plan zien in het bovengrondse tramverkeer een belangrijke oorzaak voor de huidige verkeersproblemen. Minpunt is dat er dan een heus premetrostation moet komen onder het plein en daar is in het huidige budgettaire plaatje weinig ruimte voor.

Mocht het niet tot een tunnel komen, dan is het nog altijd mogelijk om het pleinverkeer helemaal te hertekenen. Het voor de hand liggende voordeel is dat deze optie veruit de goedkoopste is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni