Het aantal werklozen in het Brussels gewest blijft verder dalen. Dat meldt Actiris, de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst. Eind september bedraagt de werkloosheidsgraad in Brussel 16,8 procent terwijl dat vorig jaar nog 21 procent was. Ook de jongerenwerkloosheid daalt opnieuw en de tewerkstellingsgraad stijgt.

Het aantal mensen zonder werk in Brussel daalt voor de 35ste maand op rij. Er zijn 94.128 werkzoekenden in het Brussels gewest. Dat zijn er 4 165 minder als vorig jaar. Er zijn wel nog altijd iets meer vrouwen werkloos dan mannen.

Ook de jongerenwerkloosheid daalt. Brussel telt nu 10 452 jonge werkzoekenden (jonger dan 25 jaar), dat zijn er 1061 minder als vorig jaar. Dat betekent een daling van 9,2 procent.

Actiris ontving in september 2017 meer werkaanbiedingen als dezelfde periode vorig jaar. En ook de tewerkstellingsgraad stijgt sinds vorig jaar onafgebroken. Er waren in het tweede trimester van 2017 2,6 procent meer mensen tewerkgesteld als dezelfde periode vorig jaar.

Bij Actiris wijst men naar de verbeterde economische toestand en de bijbehorende jobcreatie. Ook de strengere regels voor de inschakelingsuitkering en de jongerengarantie, die voorziet dat elke jonge werkloze binnen de zes maanden een opleiding, een betaalde stage of een job krijgt heeft hierop een invloed. Dat alles zorgt er voor dat er steeds minder mensen zonder werk zitten in het Brussels gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni