Werknemers afvaldepot Neder-Over-Heembeek leggen werk neer

© Peter Dhondt-BRUZZ
Updated: 22-09-2021 - 17:42

Bijna 80 procent van het personeel van het Brusselse afvaldepot in Neder-Over-Heembeek heeft woensdagochtend het werk neergelegd. Dat heeft de vakbond VSOA-SLFP aan Belga laten weten.

De arbeiders zijn niet tevreden met de toenemende moeilijkheidsgraad van hun werk. "Hen wordt gevraagd alles wat ze op hun ronde vinden te verzamelen, zonder rekening te houden met het maximumgewicht per ronde", klinkt het bij vakbondsman Michel Piersoul. "De rondes moeten zo georganiseerd worden dat het draagvermogen van de container in acht genomen wordt."

Volgens Net.Brussel, dat de vuilnisophaling in Brussel organiseert, was er tijdens een vergadering met de vakbonden na een eerdere staking van maandag gevraagd om dinsdag het vuil dat was blijven staan alsnog op te halen. "Hoewel deze vraag tijdens officiële werkuren werd gedaan, weigerden sommige ploegen in de sector Neder-over-Heembeek om uit te rijden", schrijft Net.Brussel in een persbericht.

Momenteel is van de witte vuilniszakken in Brussel Belliard en Etterbeek 40 procent opgehaald, in Elsene 80 procent, in Sint-Joost-ten-Node 99 procent en in Schaarbeek 70 procent. Van de gele zakken werd in Oudergem 98 procent opgehaald, in Brussel Belliard 30 procent, in Etterbeek 55 procent, in Sint-Joost-ten-Node 99 procent en in Schaarbeek 30 procent. Van de blauwe zakken is in Elsene en Brussel-Louiza 80 procent opgehaald.

Net.Brussel vraagt aan de inwoners wiens zakken niet werden opgehaald om die binnen te halen tot de volgende ophaalronde.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?