Willy is (opnieuw) verkozen tot Madame Chapeau

Madame Chapeau, een volks personage uit het Brusselse toneelstuk Bossemans en Coppenolle, heeft een standbeeld op de Zuidstraat.

Brusseleir Willy is op het Rouppeplein voor de vierde keer op rij verkozen tot Madame Chapeau, een grote folkloristische eer.

Madame Chapeau, een voorovergebogen stokoud dametje met een hoedje en een mand vol boodschappen, is een bekend personage uit het folkloristische Brusslese toneelstuk Bossemans en Coppenolle. Elk jaar verkiezen twee belangrijke folkloregroepen een eigen Madame Chapeau, die hen vertegenwoordigt op allerlei evenementen.

Belangrijk detail: madame chapeau is geen madame maar een meneer. En voor de vierde keer op rij is dat Willy geworden. De man kon de verenigde jury op het Rouppeplein overtuigen met zijn mooie hoed en, niet onbelangrijk, zijn liefde voor zwans en geuze.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Gardevils van de Meyboom, een groep opgericht in 2001. Sindsdien verkiezen ze elk jaar een Madame Chapeau, om de Brusselse folklore in eer te houden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?