Winterbar in oude MIVB-loods opent pas op 20 februari

© google maps

Het winterse pop-upcafé dat deze vrijdag zijn deuren zou open in de Rubenstraat in Schaarbeek zal pas vrijdag 20 februari openen. De organisatoren hebben meer tijd nodig om de oude loodsen op te ruimen en klaar te stomen om dienst te doen als café.

De winterbar huist in een oud gebouw van de MIVB dat al twintig jaar leegstaat. De initiatiefnemers zijn ook de drijvende kracht achter ‘Les Apéros du Parc Josaphat’, het populaire zomerbarconcept waarbij u in de warme maanden van een natje en een droogje kunt genieten in het Josaphatpark.

“In mei trekken we met onze bar weer naar het park maar tot dan kan u elke vrijdag terecht in de loods”, vertelt Paul Henri Guilmin, een van de twee hoofdorganisatoren, aan brusselnieuws.be. De bar is steeds open van 18.30 uur tot 22.30 uur.

Naast een bar is er ook een soort speeltuin. “We hebben ook aan de kinderen gedacht, er zal een hoek voorzien zijn waar ze zich kunnen uitleven in een zelfgebouwd, houten huisje.”

Vanaf 24 april worden de aperitiefavonden vergezeld van een bio markt. “De kraampjes focussen vooral op eten dat bij een aperitief past, zo komen er al zeker een kaasboer en een vleeskraam.”

Guilmin sluit niet uit dat na de eerste editie van de winterbar ook livemuziek te beluisteren zal zijn tijdens het aperitieven.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?