Winteropvang daklozen in Etterbeek verlengd tot eind 2019

© PhotoNews

Het opvangcentrum voor daklozen in de Trierstraat in Etterbeek kan open blijven tot november 2019 dankzij extra financiering van het Brussels Gewest. Dat maken het Rode Kruis, CAW Brussel en Dokters van de Wereld bekend. Het centrum met 190 plaatsen zal nog meer inzetten op begeleiding.

Het opvangcentrum blijft tot minstens 30 november dit jaar geopend. Wie vanaf 1 april in het opvangcentrum voor daklozen wil verblijven, zal dan een begeleidingscontract moeten aflsluiten. "De verlenging van de opvang maakt het mogelijk om uit de tijdelijke en seizoensgebonden logica van de daklozenopvang te stappen", klinkt het in een persbericht van het Rode Kruis, CAW Brussel en Dokters van de Wereld.

Oorspronkelijk had het opvangcentrum een tijdelijke invulling gekregen. Van 8 december 2018 tot eind maart dit jaar konden 494 individuen terecht in het opvangcentrum in Etterbeek. Eind januari bood het opvangcentrum onderdak aan gemiddeld 275 mensen per nacht. Negentien procent van de daklozen waren kinderen, waarvan meer dan de helft niet-begeleide minderjarigen waren.

Tijdens de winteropvang konden hulpverleners van CAW Brussel een persoonlijk hulpverleningstraject uittekenen voor zo'n 234 mensen. Voor 65 mensen werd een structurele oplossing gevonden. Dat het opvangcentrum langer open kan blijven, betekent dat dat cijfer de komende maanden wellicht zal stijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?