Woning onbewoonbaar na brand in Ukkel

© Brandweer Brussel
| Na de brand werd de woning onbewoonbaar verklaard

In Ukkel heeft woensdagnamiddag een felle brand gewoed in een woning van drie verdiepingen. Daarbij vielen geen gewonden maar door de brand is de woning zwaar beschadigd en onbewoonbaar. Ook het restaurant op het gelijkvloers moet tijdelijk de deuren sluiten. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur in de woning aan de Waterloosesteenweg brak woensdagnamiddag omstreeks 16.00 uur uit, op een plat dak aan de achterzijde van de woning. Het bereikte al snel de kroonlijst van het dak en zo de dakisolatie. De brandweer moest dan ook grote delen van het dak afbreken, alsook een deel van de binnenzijde van de woning, om te vermijden dat de brand zich zou verspreiden naar de aanpalende woningen.

"Dat kon vermeden worden, al hebben die twee aanpalende woningen wel lichte schade opgelopen", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Het dak en de bovenverdieping van de getroffen woning zijn zwaar beschadigd, en de onderliggende verdiepingen hebben schade opgelopen door het bluswater. De elektriciteit in het gebouw is ook afgesloten.

Het pand is dan ook minstens tijdelijk onbewoonbaar en het restaurant op het gelijkvloers moet tijdelijk zijn deuren sluiten. De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk, maar alles wijst erop dat die accidenteel is, aldus nog de brandweer.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?