Woning in Schaarbeekse Joseph Van Campstraat beschadigd door brand

Dakbrand Anderlecht

Een woning in de Joseph Van Campstraat in Schaarbeek is ernstig beschadigd geraakt door een dakbrand. De bewoners werden opgevangen door de politie en de gemeentediensten van Schaarbeek.

Dinsdagmiddag werd de brand gemeld door een buur. Het gaat om een woning met drie verdiepingen en een zolder waar renovatiewerken werden uitgevoerd. Door het snelle optreden van de brandweer kon een uitbreiding naar het nabijgelegen dak vermeden worden.

Een bewoner van de derde verdieping werd door de brandweer geƫvacueerd via de trappenhal. De persoon was in shock en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bewoners werden opgevangen door de politiezone Brussel Noord en de gemeentediensten van Schaarbeek.

De woning is ernstig beschadigd. Enkel het gelijkvloers blijft bewoonbaar. De elektriciteitsvoorziening werd daarom afgesloten. De gasinstallatie was niet beschadigd. Het dak is gedeeltelijk vernield door de brand. Het werd toegedekt met zeilen en plastiek om bijkomende schade door eventuele neerslag te vermijden.

Dakbrand Anderlecht
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?