© Fabonthemoon

Zain L. krijgt 14 jaar cel voor moord op Laure Nobels

© Belga
14/12/2016

De 21-jarige Zain L. is woensdagnamiddag door de rechtbank van Brussel veroordeeld tot een celstraf van 14 jaar voor de moord op zijn vriendinnetje, Laure Nobels. De jongeman wurgde het meisje in 2012 in zijn ouderlijk huis in Neder-over-Heembeek.

Op 9 mei 2012 wurgde Zain L. zijn vriendin Laure Nobels, die toen 16 jaar was. De feiten speelden zich af bij de jongeman thuis, in de kamer van zijn ouders in Neder-over-Heembeek. De moeder bevond zich op het gelijkvloers, maar zegt niets gehoord te hebben.

Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer haar vriend ervan had beschuldigd dat hij haar bedroog met een ander meisje. Daarop zou de jongen haar hebben gewurgd. In het begin van het onderzoek zei Zain L. dat hij niet de bedoeling had haar te doden, maar later bekende hij dat hij haar wel wilde ombrengen, omdat hij het gevoel had dat ze hem ging verlaten.

Zain L. belde net na de feiten naar een vriend, die op zijn beurt belde naar de oudste broer van Zain L. De twee mannen en Zain L. waren rond 16.30 uur in de kamer bij het levenloze lichaam van het slachtoffer. Het was uiteindelijk de vader van de dader die de hulpdiensten verwittigde om 17.40 uur.

In december 2014 besliste de jeugdkamer van het Brusselse hof van beroep dat Zain L., die minderjarig was op het moment van de feiten, als een volwassene moest berecht worden. Sinds de publicatie van de Potpourri II-wet in februari mag zo'n zaak in geen geval nog voor een assisenjury komen en daarom is de correctionele rechtbank bevoegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie