Zaterdag wordt 700ste Meyboom geplant

Zaterdag planten de Brusselaars voor de 700ste keer hun Meyboom. Die Meyboomplanting herdenkt de vete over biertaks uit 1213 tussen de Brusselse Kiekenfretters en de Leuvense Peetermannen.

Om de 700ste editie extra kleur te geven roept burgemeester Freddy Thielemans, zelf Buumdroeger, alle Brusselaars op om de Meyboomstoet bij te wonen.

Die begint morgen om kwart voor twee op de hoek van de Zandstraat en de Broekstraat. Vandaar trekt de stoet richting Grote Markt. Rond 17 uur wordt de boom dan uiteindelijk geplant in de Zandstraat.

De Brusselse Meyboomplanting is sinds 2005 erkend als werelderfgoed door Unesco. Vertegenwoordigers van die Unesco zullen trouwens morgen aanwezig zijn.

Zaterdag kan je de Meyboomplanting live volgen op FM Brussel. Zondag brengt tvbrussel een zeer uitgebreide samenvatting van die 700ste Meyboomplanting.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?