Zennepark wint stedenbouwkundige prijs

© Filou/ Skyscrapercity

Brussel Leefmilieu heeft van de Brusselse Federatie voor Stedenbouw een ‘Gouden Regel’ gekregen voor de eerste fase van de herinrichting van het Zennepark. Met die prijzen bekroont de federatie de meest geslaagde bouwprojecten van het afgelopen jaar. Begin september volgend jaar moet het park volledig toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Zoals elk jaar reikt de Brusselse Federatie voor Stedenbouw de ‘Gouden Regels voor Stedenbouw’ uit. Die prijzen bekronen de meest noemenswaardige bouwprojecten van het afgelopen jaar. In de categorie ‘realisatie of heropwaardering van een groene of publieke ruimte’, kwam de eerste fase van de heraanleg van het Zennepark als winnaar uit de bus.

Het project werd beoordeeld op zijn intrinsieke kwaliteit, het eindresultaat en de manier waarop het park ingepland werd in de stedelijke omgeving. Het Franse architectenbureau ‘La Compagnie du Paysage’ uit Parijs is in opdracht van Brussel Leefmilieu verantwoordelijk voor de herinrichting van het park. De Parijzenaars werken hiervoor nauw samen met collega’s uit de architectuur, alsook sociologen en andere specialisten uit verschillende takken.

Werken volledig afgerond in september 2018
De eerste fase van de werken werd afgerond op 24 september vorig jaar en vond plaats tussen de Helihavenlaan en de Masuistraat. Momenteel wordt ook de sectie tussen diezelfde Masuistraat en de Paleizenstraat onder handen genomen. Begin september volgend jaar moet het park volledig toegankelijk zijn voor het grote publiek.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?