De Brusselse politie

Zes drugsdealers opgepakt door Brusselse politie

© Belga
26/10/2018

De Brusselse lokale politie heeft zes mannen opgepakt die maandenlang drugs zouden hebben gedeald in Brussel, maar ook in de regio rond de hoofdstad. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag. Bij huiszoekingen werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen, naast een geldsom van 26.000 euro.

Het onderzoek naar de bende begon in de zomer van 2018. De speurders luisterden daarbij urenlang verschillende personen af en konden uiteindelijk zes verdachten identificeren.

Het ging om zes mannen, tussen 20 en 36 jaar oud, die al jarenlang bevriend waren en van wie er vijf al gekend waren bij politie en gerecht. Vier van hen, waarbij twee broers, brachten de drugs aan de man terwijl de laatste twee vergoed werden om de drugs op te slaan.

Verboden wapens

Op 11 oktober viel de politie binnen op negen adressen in Etterbeek, Machelen, Zaventem, Haren en Neder-over-Heembeek en nam daar 34 gram cocaïne in beslag, die verstopt zat in valse spuitbussen. Daarnaast vonden ze ook een kilo marihuana, 80 gram hasj, 50 capsules lachgas, een hoop verpakkingsmateriaal, verschillende precisieweegschalen en 26.000 euro.

Tot slot troffen de speurders nog eens drie verboden wapens aan, net als een voertuig dat bij de drughandel gebruikt werd en de boekhouding van de drugsdealers.

Bij de huiszoekingen werden vijf verdachten opgepakt, de zesde werd op 22 oktober gearresteerd. Alle zes werden ze na verhoor vrijgelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Brussel-Stad, Etterbeek, Haren, Neder-Over-Heembeek, Samenleving, drugsdealer, Brussels parket

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni