Zes laureaten moeten van Brussel een smart city maken

© Belga
20/10/2016

Op het Smart City Brussels Day 2016 event heeft de Brusselse schepen van Informatica Mohamed Ouriaghli (PS) woensdagavond de zes laureaten van de projectoproep "Brussel, Slimme Stad" bekendgemaakt. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid, het Kenniscentrum Woonzorg Brussel, Vertel me Brussel, Muntpunt, Toegang en mobiliteit voor allen en WIMFI ontvingen een geldprijs van 5.000 euro om hun project te realiseren.

"Eén van de belangrijkste parameters van een Smart City-beleid is het betrekken van de gemeenschap bij het ontwikkelen van infrastructuur. De dragers van de geselecteerde projecten interageren met het publiek om oplossingen te vinden die voldoen aan de behoeftes van de burgers", zegt schepen Ouriaghli. Met hun projecten moeten de zes laureaten van Brussel een slimmere stad maken.

Het Kenniscentrum Woonzorg Brussel wil met hun mobiele applicatie "BuurtPensioen-Pens(i)onsQuartier" het uitwisselen van diensten tussen inwoners van eenzelfde wijk stimuleren. Het Kenniscentrum Woonzorg Brussel gaat ook voor een app waarmee gebruikers van parkeerplaatsen voor personen met een handicap snel parking kunnen vinden. De app van Toegang en mobiliteit voor allen zal een kaart bevatten met alle plaatsen in Brussel die makkelijk toegankelijk zijn voor personen met een handicap.

Muntpunt hoopt digitale wandelingen met tablets te organiseren en te experimenteren met robot Zora. WIMFI ten slotte wil een collaboratief platform, Parrot City genaamd, uitbouwen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni