| 'Le virus, c'est la police', staat er geschreven aan Thurn & Taxis (archiefbeeld).

Zestienjarige opgepakt die opriep tot rellen

TDN
© Chris Verhaeghe - BRUZZ
22/07/2020
Updated: 22/07/2020 10.21u

De Brusselse politie heeft dinsdagnamiddag een zestienjarige Brusselaar opgepakt die via sociale media had opgeroepen om keet te schoppen aan de Kunstberg uit protest tegen de dodelijke arrestatie in Antwerpen afgelopen weekend.

"Onze diensten hebben de man vandaag opgepakt omdat hij had opgeroepen om te betogen op ons grondgebied", zegt woordvoerster Ilse Van de Keere van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene. "De betoging zelf heeft niet plaatsgevonden."

Het gaat om een minderjarige die goed gekend is bij het gerecht, vult woordvoerder Denis Goeman van het Brussels parket aan. "Hij zal woensdag voor de jeugdrechter moeten verschijnen."

Onder invloed van drugs

De oproep tot de betoging kwam er nadat via sociale media beelden waren verspreid van de arrestatie van de 29-jarige Algerijn Abderrahman ‘Akram’ Kadri, die tijdens een politietussenkomst in Antwerpen een hartstilstand kreeg en later in het ziekenhuis overleed.

De politie was opgeroepen omdat de man omstaanders belaagde en met terrasmeubilair van een café gooide. De man, die in Brussel woonde, testte tijdens de autopsie positief op verschillende amfetamines. De precieze doodsoorzaak wordt wel nog onderzocht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , politiegeweld , Abderrahman “Akram” Kadri , overlijden Akram

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni