Ziekenwagen rijdt fietser aan

© Google Maps
| De plaats van het ongeluk.

Zaterdagochtend rond 3.30 uur heeft een ziekenwagen van de Brusselse Brandweer een fietser aangereden ter hoogte van de Dianalaan in het Ter Kamerenbos. De fietser werd door een andere ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is niet kritiek.

De ziekenwagen was onderweg van het St-Elisabeth ziekenhuis in Ukkel naar een dringende interventie op de Louizalaan, toen het ter hoogte van het kruispunt tussen de Dianalaan en de Belle Alliancelaan tot een aanrijding kwam met een fietser. Volgens Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse Brandweer, reed de ziekenwagen met een blauw zwaailicht en de sirene aan.

De fietser moest naar het ziekenhuis worden gebracht maar zijn toestand is niet kritiek. Een onderzoek naar het ongeval is geopend en de nodige vaststellingen werden reeds gedaan. Omdat er voldoende getuigen aanwezig waren, is er een duidelijk inzicht over wat er juist is voorgevallen. Het parket stuurde geen expert ter plaatse.

Derieuw benadrukt dat de brandweer het ongeval ten zeerste betreurt en de organisatie betuigt hun steun aan het slachtoffer en zijn naasten. Ook de ambulanciers waren zeer aangedaan en worden intern begeleid door leden van het Fire Stress Team.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?