Zipcar en CarAmigo bundelen krachten

© Zipcar via Facebook

De autodeelsystemen Zipcar en CarAmigo gaan nauw met elkaar samenwerken. De gebruikers van Zipcar worden aangemoedigd om ook CarAmigo te gebruiken, en omgekeerd. Beide systemen zijn complementair: terwijl Zipcar vooral nuttig is voor korte verplaatsingen, is CarAmigo vooral nuttig wanneer je een auto voor een langere periode nodig hebt.

Dat melden beide organisaties in een persbericht. Zipcar biedt aan alle gebruikers van CarAmigo 80 gratis minuten aan en een kosteloze registratie. CarAmigo op zijn beurt, biedt een korting van 10 procent op de eerste drie boekingen van Zipcargebruikers.

CarAmigo en Zipcar willen met hun samenwerken meer inspelen op de groeiende populariteit van autodelen. "Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 20% van de Brusselse bestuurders zou overwegen om zijn eigen auto weg te doen en gebruik te maken van free-floating autodelen. Bijna twee derde (64,3%) van de autobestuurders in Brussel ziet autodelen in de hoofdstad als een alternatief voor een eigen wagen”, zegt Kate Croisier, Market Manager Zipcar België.

“Er is dus duidelijk een draagvlak, we moeten er enkel voor zorgen dat we een aanbod creëren dat tegemoet komt aan de noden van iedereen: wie een auto nodig heeft voor 30 minuten of het hele weekend. Met deze samenwerking doen we precies dat”, vervolgt Croisier.

Verschillende werking
De systemen kennen enkele verschillen in werking: Zipcar is een "free floating systeem": je kan de auto eender waar in de stad achterlaten. Dat maakt Zipcar, een onderdeel van de Amerikaanse autoverhuurder Avis Budget, vooral interessant voor korte ritten, "de stad doorkruisend van punt a tot punt b", aldus het persbericht. "Om je kerstinkopen te doen bijvoorbeeld, of om gezellig op restaurant te gaan."

CarAmigo werkt anders: particulieren verhuren via het platform hun eigen auto aan een andere gebruiker. Je moet de auto voor minstens 6 uur huren. Daarmee is CarAmigo ideaal voor langere verplaatsingen: "Wanneer je vrienden en familie bezoekt die ver weg wonen, of als je zin hebt om er tijdens de feestdagen een paar dagen op uit te trekken tijdens een roadtrip."

Van een fusie tussen beide systemen is nog geen sprake: het gaat voorlopig uitsluitend om een samenwerking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?