Zoektocht naar in Australië verdwenen Brusselaar gaat voort

© RV
| Theo Hayez verdween in de nacht van 31 mei op 1 juni
Updated: 10-06-2019 - 10:41

De Australische politie heeft maandag haar zoektocht voortgezet naar de Brusselaar Theo Hayez (18), die sinds eind mei vermist is in het plaatsje Byron Bay. Matthew Kehoe, de hoofdinspecteur die belast is met de zaak, doet een oproep om getuigen te vinden. "We geloven dat iemand Theo moet gezien hebben nadat hij de nachtclub verliet", klinkt het.

De oproep is gericht aan iedereen die informatie heeft of beelden uit de omliggende straten van bijvoorbeeld een dashcam. "We hebben voldoende middelen om vandaag nog in het bos in het oosten en in het noordoosten van de stad te zoeken", verzekert de hoofdinspecteur. Alle informatie is relevant in deze onrustwekkende verdwijning.

De hoofdinspecteur zegt dat Theo Hayez sinds zijn verdwijning geen enkele financiële transactie of activiteit heeft verricht. Ook zijn telefoon lijkt niet meer actief te zijn. De jongeman werd het laatst gezien op 31 mei, toen hij een nachtclub in Byron Bay verliet.

In de vroege uurtjes van 1 juni was hij nog actief op WhatsApp. Sindsdien is er geen spoor meer van hem.

Zondag voerde de politie nog een grootscheepse zoekactie uit, met de hulp van redders met boten en een reddingshelikopter. De Belgische ambassade in Canberra staat in nauw contact met de lokale politie van Byron Bay.

Theo Hayez werd voor het laatst gezien op 31 mei rond 11 uur 's avonds. Op Facebook verspreidde de politie van New South Wales bewakingsbeelden waarop de Brusselaar te zien is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?