Zorgcentrum na Seksueel Geweld bekroond met Yansenne-prijs

© Twitter ZPZ POLBRU
| De Yansenne-prijs werd uitgereikt in het bijzijn van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

Het Zorgcentrum na Seksueel Geweld is bekroond met de David Yansenne-prijs. Die wordt jaarlijks uitgereikt aan een project binnen de veiligheidssector. "Dit is een boost voor verdere multidisciplinaire samenwerking", zegt Olivier Slosse, commissaris van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene, aan BRUZZ.

David Yansenne was jarenlang de korpschef van de politiezone Brussel-Noord toen hij in 2013 overleed aan de gevolgen van een zeilongeval. Maar zijn naam leeft verder in een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan een multidisciplinair initiatief binnen de veiligheidssector.

'Slachtoffers doen sneller aangifte'

Voor 2018 valt die eer te beurt aan het Zorgcentrum na Seksueel Geweld. Dat instituut is gespecialiseerd in hulpverlening alsook ondervraging van slachtoffers van seksueel geweld.

'Het zorgt ervoor dat deze mensen zich niet langer als bronnen van informatie voelen. Dit initiatief laat slachtoffers ook sneller aangifte doen en dat is een goede zaak", zegt commissaris Olivier Slosse van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

6.000 euro

Het Zorgcentrum vormt samen met een werking rond familiezorg en slachtoffers van vrouwenbesnijdenissen de koepel '320' in de Hoogstraat. Maar de prijs gaat wel enkel naar het Zorgcentrum. Het krijgt hiervoor een glazen beeldje en een geldsom van 6.000 euro.

"In het lokaal coördinatiecomité, waarin ook de politie zetelt, zullen we samen met alle actoren beslissen naar waar dat geld gaat. Het betekent in ieder geval een boost voor verdere multidisciplinaire samenwerking in de Brusselse veiligheidssector", aldus Slosse nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel