Zware brand in Koolstraat maakt flatgebouw onbewoonbaar

© PhotoNews
| Bij aankomst van de brandweer hadden alle bewoners het pand al veilig verlaten.

In de Koolstraat in Brussel heeft in de nacht van maandag op dinsdag een brand gewoed op de derde verdieping van een flatgebouw. Daarbij vielen geen gewonden maar het getroffen appartement is wel minstens tijdelijk onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Het vuur in de keuken van de flat op de derde verdieping van het vijf verdiepingen tellende gebouw brak omstreeks 01.10 uur uit. Bij aankomst van de brandweer hadden alle bewoners het pand al veilig verlaten. De brandweer, die ter plaatse was gekomen met 25 brandweerlui, ging het vuur te lijf en plaatste op de derde verdieping ook een zogenaamde 'smoke-stopper', om te vermijden dat de rook van de brand zich door het gebouw zou verspreiden.

De brand was snel geblust maar het getroffen appartement is minstens tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners van de andere flats in het gebouw konden naar hun woningen terugkeren nadat die door de brandweer grondig waren geventileerd en gecontroleerd. De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?