Zwembad FLOW blijft open in september: 'We willen de valse start goedmaken'

Charlotte Deprez
© BRUZZ
31/08/2023

Het openluchtzwembad FLOW in Anderlecht zal ook in september open zijn, en dat drie dagen per week. "We willen de valse start van dit jaar op die manier wat goedmaken", zegt organisator Paul Steinbrück.

Voor het derde jaar op een rij organiseerde Pool is Cool tijdens de zomermaanden het openluchtzwembad FLOW in Anderlecht. Dit jaar kunnen Brusselaars ook nog in september er een frisse duik nemen. Op woensdag en in het weekend blijft het zwembad open.

Zo wil Pool is Cool de valse start een beetje compenseren. Het zwembad was in juli anderhalve week gesloten omdat de waterkwaliteit onvoldoende was. Een oude leiding die het water naar het zwembad bracht, was de boosdoener.

Midden juli kon het zwembad weer openen, maar dan gooide het typische Belgische zomerweer roet in het eten. Al kwamen er elke dag mensen zwemmen, zegt Steinbrück. "Afhankelijk van het weer kwamen er 25 tot 250 mensen per dag."

Of het zwembad eind september voor lange tijd zal sluiten, valt nog af te wachten. Pool is Cool denkt eraan om ook in de winter zwemdagen te organiseren. Een concreet plan is er nog niet, maar de ambitie wel. "Vroeger werkten we met een waterfilter die we moesten huren en aan het einde van de zomer weer binnenbrachten", zegt Steinbrück. "Met ons nieuwe natuurlijk waterfiltersysteem kan er in principe op elke dag van het jaar gezwommen worden."

Geen echte oplossing

Hoewel het minder druk was in FLOW dan vorig jaar, is de vraag van de Brusselaars naar openluchtzwemmen nog altijd groot, benadrukt Steunbrück. "Op mooie dagen waren alle plaatsen volzet. We kregen vaak berichten dat ons reservatiesysteem niet zou werken, omdat er vaak geen tijdslots meer vrij waren. Maar we hebben maar 250 plaatsen per dag, wat gewoon te weinig is voor 1,2 miljoen Brusselaars. De overheid moet dus nog altijd met concrete en duurzame oplossingen komen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , openluchtzwembad , Flow , pool is cool , Paul Steinbrück

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni