300 Volkswagen Kevers aan de start voor 15e Love Bugs Parade

© BRUZZ
11/02/2024

Zondag zijn meer dan 300 eigenaars van Volkswagen Kevers, Beetles en Combi's komen opdagen voor de jaarlijkse Love Bugs Parade, ter ere van het sympathieke, Duitse Keverautootje. Vanaf het Jubelpark werd om 14u een ronde doorheen Brussel en omgeving afgetrapt die zal eindigen in een muzikaal feestje. Wij waren er bij.

De Volkswagen Kever geldt al sinds 1938 als een van de meest iconische auto’s ter wereld en dat uit zich tot vandaag in tal van culturele verwijzingen. Denk maar aan de cover van het iconische Beatle-album Abbey Road, het karakter Bumblebee in de Transformers-franchise of de race-film The Love Bug uit de jaren 1960 die ook als inspiratie diende voor de naam van de jaarlijkse Brusselse Keverparade.

Die heeft intussen tot ver buiten de landsgrenzen naam gemaakt. Naast deelnemers uit alle hoeken van België rijden vandaag ook auto's mee uit Nederland, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg.

Om 14 uur werd het startschot gegeven voor de parade en werden de auto's losgelaten onder een vrolijk concert van claxons en gejuich. De stoet zet dan koers richting Merode en de Tervurenlaan om vervolgens langs de Vorstlaan, de Terhulpensteenweg, de Lorrainedreef, de Harasdreef en de Duboislaan (voor het kasteel van Groenendael) te passeren. Tot slot volgt nog een korte passage over de Ring en een ommetje naar het Afrikamuseum in Tervuren langs de Tervurenlaan om dan terug te keren naar Autoworld aan het Jubelpark.

De aankomst is voorzien rond 15.30 uur, waarna alle deelnemers uitgenodigd zijn voor een hapje en een drankje in een gezellige jazzy sfeer. Iedereen is welkom om er de prachtige auto's te komen bewonderen en de toegang is gratis.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie