Brussels Pride trekt op 18 mei door de hoofdstad met thema 'Overal Veilig'

© Belga
27/02/2024

De Brussels Pride zal op zaterdag 18 mei de hoofdstad opnieuw in regenboogkleuren hullen. Het thema 'Safe Everyday Everywhere', of 'Overal Veilig', promoot een samenleving waarin iedereen, ongeacht geaardheid of afkomst, zich vrij kan voelen. Dat meldt de gewestelijke toeristische dienst Visit.brussels in een persbericht.

De Brussels Pride zal het Europese Pride-seizoen aftrappen. In totaal worden er meer dan 250.000 mensen verwacht die de strijd om fundamentele rechten van de LGBTQIA+-gemeenschap in de bloemen willen zetten.

"Het is een uitnodiging om dagelijks concrete actie te ondernemen tegen alle vormen van discriminatie, geweld en haatmisdrijven, overal ter wereld. De gemeenschap roept op tot krachtige, blijvende actie om ervoor te zorgen dat iedereen zich vrij kan voelen en in vrede kan leven", aldus Visit.brussels.

"Of je nu jong, volwassen of senior bent. Vandaag en morgen. In België, Europa en over de hele wereld." De Brussels Pride March is een jaarlijkse traditie. In het Pride Village, in 2023 opgezet op de Kunstberg, kunnen geïnteresseerden opnieuw terecht voor informatie en sensibilisering met betrekking tot het thema en de strijd van de holebigemeenschap.

eae710d3-pride18.jpg

Een honderdtal partners nemen deel aan de organisatie van de Pride. Ook The Rainbow Village en verschillende LGBTQIA+-etablissementen, gelegen in de Sint-Jacobswijk in het stadscentrum, zullen opnieuw deel uitmaken van het evenement en de Brusselse straten tot feestterrein omtoveren. Ook worden er Safe Spaces ingericht.

Startpunt

De Brussels Pride vormt het hoogtepunt, maar niet het startpunt van de festiviteiten. Op woensdag 8 mei begint de Brussels Pride Week, die wordt ingeluid door een artistiek en activistisch evenement aan de oevers van de Suzan Danielbrug.

Verder biedt ook RainbowHouse, de koepelvereniging voor Brusselse LGBTQIA+-verenigingen, gedurende de hele Pride-week verschillende evenementen aan. Donderdag 16 mei is er ook de Mini Pride stoet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni