Dj Lefto

Lefto

| Dj Lefto.

De vijf inzichten

Dj Lefto: ‘Gun je oren rust, kijk je ogen uit’

Michaël Bellon
© BRUZZ
13/05/2024

Het Brussels Jazz Weekend palmt drie dagen lang drie pleinen en 25 cafés in. Dj Lefto compileert op een nieuw album én op het Beursplein jazzartiesten van Belgische bodem, en mixt hier vijf inzichten in elkaar.

Draag noise-cancelling earpods
Onze maatschappij is luid. Het verkeer, steden, maar, in mijn geval, ook luchthavens en vliegtuigen zorgen voor een vermoeiende omgeving. Sinds kort geniet ik meer van de stad en het reizen dankzij earpods die het geluid in mijn directe omgeving verminderen.

Fiets elke dag
Er is niets aangenamers dan de vrijheid op een fiets. Ik fiets al mijn hele leven, maar besefte pas tijdens de pandemie hoe belangrijk dat was voor mijn mentale welzijn. Sindsdien fiets ik elke dag. De fiets is ook gewoon het snelste vervoersmiddel om door de stad te vliegen.

1889 INZICHTEN LEFTO

Lefto

| DJ Lefto: "Er is niets aangenamers dan de vrijheid op een fiets. Ik fiets al mijn hele leven, maar besefte pas tijdens de pandemie hoe belangrijk dat was voor mijn mentale welzijn."

Geniet zoveel mogelijk van je omgeving
Ik kijk vaak naar zonsondergangen – Brussel heeft er heel mooie. Of naar al die mooie details in mijn omgeving: een huis, een wolk, een boom, een sticker op een paal ... De stad geeft ons zoveel informatie, schoonheid én lelijkheid, maar soms lijk ik wel de enige die dat ziet of er iets interessants in vindt. Alsof iedereen met zijn gedachten elders zit, of met het hoofd boven een beeldscherm hangt.

Reis zoveel mogelijk
Niets heeft me rijker gemaakt dan het reizen. Andere culturen leren kennen, praten met de lokale bevolking over van alles en nog wat, over hun visie op de wereld, politiek, tradities en eetgewoontes. Ik besef bij zulke gesprekken vaak dat niet iedereen zich een wereldburger voelt, maar eerder een lokale burger, met lokale zorgen.

Neem tijd voor jezelf en je naasten
Toen ik tijdens de pandemie afscheid moest nemen van mijn grootmoeder zonder afscheidskus, besefte ik dat ik meer moest genieten van de momenten met mijn naasten en iets minder in de bubbel van mijn werk moest blijven zitten. Als je kan, ga dan zoveel mogelijk je ouders en grootouders bezoeken zolang ze er nog zijn. Zij zijn er (in de beste gevallen) ook altijd voor jou geweest.

Op 25/5, tijdens het Brussels Jazz Weekend (24 > 26/5), spint Lefto presents Jazz cats vol. 3 het Beursplein tot leven, lottobrusselsjazzweekend.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Muziek , brussels jazz weekend , dj lefto , Lefto presents Jazz cats , Beursplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni