DVLKO

 

Museum of Infinite Realities geopend: 'Jezelf leren kennen door immersieve ervaringen'

© BRUZZ
14/04/2024

Dit weekend opende het Museum of Infinite Realities (MOIR) officieel de deuren. Bezoekers mogen er zich verwachten aan immersieve ruimtes vol technische snufjes, van projecties tot holografische 5D-technologie. “Het museum is echt naar de toekomst gericht.”

Dit weekend konden de eerste bezoekers MOIR ontdekken, een gloednieuw museum op enkele passen van de Beurs. “Het is het eerste van zijn soort in ons land”, zegt Max Devoldere van MOIR.

“Het museum is echt naar de toekomst gericht, en biedt een immersieve ervaring in zeven ruimtes.” De eerste tentoonstelling die er plaatsvindt, heet ‘Explore The True You’. Met behulp van geavanceerde technologieën worden bezoekers er een ongeveer een uur lang op sleeptouw genomen, met als doel zichzelf te leren kennen.

Daarbij kunnen ze op begeleiding rekenen van zes ‘dierengidsen’. “In elke ruimtes moeten de bezoekers iets anders doen”, gaart Devoldere verder. “Soms moeten ze vragen beantwoorden, andere keren moeten ze bepaalde keuzes maken.” Aan het einde van de ongeveer een anderhalf uur durende rondleiding ontmoeten de bezoekers een eigen ‘dierengids’, een weerspiegeling van hun innerlijke zelf.

Het museum is toegankelijk voor groepen tot maximaal 24 deelnemers, met een minimumleeftijd van 10 jaar. “Sinds gisteren zijn er al heel wat mensen over de vloer gekomen. De eerste reacties waren alvast heel positief”, glundert Devoldere.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni