Sony Pictures

Review
Score: 2 op 5

Adil El Arbi en Bilall Fallah houden 'Bad boys: ride or die' te braaf

Niels Ruëll
© BRUZZ
04/06/2024

Voor de tweede keer regisseren Adil El Arbi en Bilall Fallah Hollywood-sterren Will Smith en Martin Lawrence in een Bad boys-film. Maar kan het dat het Brusselse duo de franchise nu al is ontgroeid?

In januari 2020 was de nieuwsgierigheid naar de verrijzenis van de Bad boys-franchise in België net iets groter dan elders. De vraag was hier minder of Will Smith en Martin Lawrence als flukse vijftigers nog konden doorgaan voor stoute jongens en of er sleet zat op hun komische dubbelact. De vraag was hoe Adil El Arbi en Bilall Fallah, het duo achter de Brussel-films Image, Black en Rebel, het er zouden van afbrengen als opvolger van Michael Bay, de bombastbaron achter Bad boys (1995) en Bad boys II (2003).

Die spanning ontbreekt deze keer. Bad Boys for life was de enige kaskraker van 2020. El Arbi en Fallah kregen de afwisseling tussen comedy en spektakelscènes goed en voorkwamen met visuele flair en vinnigheid dat hun film al te veel naar opgewarmde kost smaakte.

Nog nooit werd er zo snel een nieuwe Bad boys-sequel op de rails gezet. Opnieuw zetten El Arbi en Fallah samen met hun vaste cinematograaf Robrecht Heyvaert alles kundig in scène. Je merkt dat ze zich iets vrijer voelden om er hun visuele stempel op te drukken.

Alleen wordt Bad boys: ride or die ferm afgeremd door een inspiratie- en risicoloos scenario. Miami-flikken Mike (Will Smith) en Marcus (Martin Lawrence) worden tijdens hun zoektocht naar een bad cop zelf verdacht en krijgen de FBI, de politie en de drugskartels achter zich aan.

Tot overmaat van ramp draait het idee om de rollen om te draaien en van Mike de angsthaas en Marcus de waaghals te maken, verkeerd uit. Will Smith maakt er een nog lustelozere indruk door, terwijl hij het al zo moeilijk heeft om zo charismatisch, grappig en fresh te zijn als in zijn gloriedagen. Too bad.

Bad boys: ride or die is vanaf morgen te zien in de filmzalen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni