Anima neemt je meer naar a galaxy far, far away.

Filmfestival Anima gaat voluit voor sciencefiction

© Belga
30/01/2024

Anima, het Internationaal animatiefilmfestival van Brussel, heeft dit jaar 29 langspeelfilms op het programma staan en pakt uit met een bijzondere focus op sciencefiction. Dat hebben de organisatoren dinsdag bekendgemaakt.

Naast de 172 korte films die in december al werden voorgesteld, heeft het selectiecomité uiteindelijk 29 langspeelfilms gekozen voor alle doelgroepen: 16 voor volwassenen en 13 voor kinderen, waaronder 18 previews, met name de Amerikaanse animatiefilm Kung Fu Panda 4. "Anima moest een keuze maken uit meer dan honderd langspeelfilms die ons dit jaar werden toegestuurd, en ook nog eens 105 Belgische kortfilms en meer dan 1.500 internationale films", zo zeggen de organisatoren.

De Franse sciencefictionfilm Mars express opent het festival op 23 februari. "Het is een perfecte inleiding op de focus van dit jaar op sciencefiction", klinkt het. Na de prijsuitreiking zal de Japanse speelfilm Blue giant, gebaseerd op een manga over jazz, het evenement op 3 maart afsluiten.

Om een groter aantal bioscoopbezoekers te bereiken, heeft het Anima-team opnieuw besloten om een aantal filmvertoningen te decentraliseren. Onder meer in de Sphinx in Gent, Cinema Zed in Leuven en Quai 10 in Charleroi staan voorstellingen geprogrammeerd. Vorig jaar noteerde het festival een stijging van het aantal bezoekers met 16 procent in Brussel en 58 procent op de andere locaties.

De Franse film Mars express mag het festival openen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni