Rapper, zanger en componist Jo Rwaka switcht tussen alternative rap en r&b, met invloeden van hedendaagse muzes zoals BROCKHAMPTON en Tyler, the Creator

Parels delven op The Sound of the Belgian Underground

Tom Peeters
02/02/2024

Het cultfestival The Sound of the Belgian Underground viert zijn tiende verjaardag in de Ancienne Belgique met tien optredens en evenveel dj's.

Ze luisteren naar illustere namen als Moenen en Mariken, Jo Rwaka, Egidius en bontridders, en houden zich overwegend op in de muzikale marge. Met The Sound of the Belgian Underground komt die ondergrondse beweging naar de bovengrond. Al voor de tiende keer. Organisator Different Class en concertzaal Ancienne Belgique vieren die verjaardag tot in de vroege uurtjes, met een extra nachtprogramma met b2b-dj-sets. Met als doel om je te overtuigen om die muziek die schuurt, maar soms ook ontroert eens uit te proberen.

Dat je met vragen zit, is normaal. Want hoe slaagde Hayek erin om een van de pioniers van de Egyptische hardcoretechno te worden voor hij in onze contreien neerstreek? Lukt het Suzan Peeters om het wat duffe imago van het accordeon af te stoffen? Kan singer-songwriter Lazzaro de verstillende, wat plechtstatige songs van The inner land is wide and free tot leven wekken voor een publiek dat ook kickt op luide gitaren, raps en beats? En hoeveel ironie moeten we zoeken achter het duo Viva Los DJ’s, dat aankondigt met een bedwelmende performance Tomorrowland en het Eurovisiesongfestival te verzoenen in wat toch nog steeds een van de prominentste rockzalen van het land is?

Veel vragen waarop je hier een antwoord krijgt voor de protagonisten hun vertrouwde krochten weer opzoeken.

The Sound of the Belgian Underground vindt vandaag plaats in de Ancienne Belgique, abconcerts.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni