SLT FEB24 Chibi Ichigo c Thomas Ost

The secret life of Chibi Ichigo: 'Yoga maakt de wereld beter'

Tom Zonderman
© BRUZZ
28/02/2024

Op haar nieuwe album Na half 1 knallen de beats stevig in het rond, maar als ze niet over een podium stuitert, komt Chibi Ichigo tot rust op haar yogamatje.

“Door op TikTok te scrollen, ben ik een tijdje geleden verslingerd geraakt aan pilates,” vertelt de Brusselse elektronicamuzikante terwijl ze haar matje uitrolt in muziekcentrum Volta. “Ik vond die lifestylevibes heel cool, dat verdiende ik ook. Ik voelde mij een tijdje niet goed in mijn vel. Ik bewoog niet veel, at niet gezond. Tijdens corona bestelde ik elke dag afhaalmaaltijden. Ik praatte dat goed met mijn optredens, die best wel energiek zijn. Maar tijdens die eerste pilatessessies merkte ik dat ik geen conditie had, en geen spieren. Vroeger was ik knock-out na een concert, nu zit ik nog vol energie.”

Van pilates ging het vorige zomer naar yoga. Sindsdien is een dag zonder de downward facing dog, de camel pose of de baby cobra maar half geslaagd voor Chibi Ichigo. “Als je mij nu in het centrum ziet wandelen, heb ik 90 procent van de tijd mijn yogamatje bij. (Lacht) Ik kijk ernaar uit om elke dag naar het yogacentrum te gaan. Ik hou van allerlei soorten yoga, van hathayoga tot vinyasa. Maar mijn favoriet is hot yoga, waarbij je je posities inneemt in een ruimte van ongeveer 36 graden en je dus flink gaat zweten. Ook leuk is restorative yoga, waarbij je een uur rust in verschillende poses op speciaal gevormde kussens en blokken. Dan kan je echt alles loslaten. Ik ben wel al twee keer in slaap gevallen, maar dat betekent dat je je heel veilig voelt.”

Vroeger was ik knock-out na een concert, nu zit ik nog vol energie

De ademhalings- en lichaamsoefeningen van een yogasessie zijn voor Chibi Ichigo een afweermiddel tegen de chaotische wereld daarbuiten. “Tijdens yoga kom ik mentaal helemaal tot rust, ik ervaar een stilte in mijn hoofd. Na een paar dagen zonder yoga zit mijn kop helemaal vol met dingen waarover ik pieker. Ik zie gedachten als treinen. Ofwel spring je erop en leg je de hele rit af, ofwel probeer je dingen die niet leuk zijn te stoppen. Door yoga kan ik het station zijn en die gedachten laten passeren. Als je alles van op een afstand bekijkt, gaat je levenskwaliteit heel hard omhoog. Wanneer ik na een yogasessie naar buiten ga, merk ik dat dit een goed effect heeft op de wereld. (Lacht) Ik ben liever voor mezelf, wat maakt dat ik liever ben voor anderen. Voordien keek ik te veel naar mijn gebreken. Nu voel ik me beter. Ik ben sterk. Ik beweeg. Ik eet goed. Mijn leven is 180 graden gedraaid.”

Na half 1 is uit bij Six Thirty Synth. Chibi Ichigo speelt live in de Ancienne Belgique op 29/2, meer info op abconcerts.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni