Sint-Gillis heeft beste pizzabakker van België

De beste pizzeria van België heet ‘La bottega della pizza’ en ligt in de Ducpétiauxlaan in Sint-Gillis. “Zelfs het water dat we gebruiken is belangrijk. Met Brussels water kan je geen goede pizza maken.”

La Bottega della pizza ligt in dezelfde straat van de gevangenis van Sint-Gillis. Dat er pizza van exquisiete kwaliteit wordt geserveerd, weten de klanten al lang. De zaak zit elke dag van de week vol en reserveren is dan ook de boodschap.

De reputatie van het etablissement krijgt nu ook een bekroning in de vorm van de titel 'beste pizzaiolo van België'. Pizzabakker Roberto Casula (36) won daarmee een nationale wedstrijd die georganiseerd werd door Kaasbrik en Foodprint.

Een onafhankelijke jury ging anoniem op bezoek bij elf provinciale laureaten en koos Roberto uit. De inspectie proefde naast elkaar de klassieker Pizza Margherita en de eigen 'Pizza van de chef'. Er werd rekening gehouden met volgende criteria: korst, vulling/creativiteit, smaak, algemene indruk, onthaal en sfeer in de zaak.

De laureaat werkte voordien ook in een driesterrenrestaurant en deed onder meer ervaring op in de beste pizzeria van Napels.

We vroegen aan de Sardische uitbater, die ook tien jaar in Berlijn verbleef, wat nu precies een goede pizza bepaalt. "Er is zoveel dat telt. De juiste keuze van het meel bijvoorbeeld, maar ook de olie en zelfs welk water je gebruikt. Met het Brusselse water kan je bijvoorbeeld niet echt een goede pizza maken, daar is het veel te hard voor ."

"Verder telt ook de manier waarop je het deeg laat rijzen. Ons deeg rijst ongeveer 72 uur. Aan de pizza die u vanavond eet is dus drie dagen geleden al begonnen."

Ducpétiauxlaan 39; 1060 Sint-Gillis

Tel: 0487 78 00 52

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over