100 procent Brussel: Peter Pype

Francis Marissens
© Brussel Deze Week
14/03/2008
Van sporten heeft hij "ooit weleens een keertje" gehoord: Peter Pype van FM Brussel wordt op 25 mei in het 20 km-bad gegooid.
Peter Pype (25) presenteert de ochtendshow Goeiemorgen op FM Brussel en maakt ook furore als wrapper bij Ketnet. Muziek is zijn enige echte passie, maar een uitdaging gaat hij zelden uit de weg. "Ik ben aan het wandelen," zegt Pype aan de telefoon. Zich al aan het voorbereiden? "Nee, gewoon boodschappen doen. Met lopen ben ik nog niet begonnen, ik wacht nog op het startsein van de trainer. Ik ben iemand die aangepord moet worden. Ze zeggen me dat je je in drie maanden kunt klaarstomen voor zo'n 20 km. Dan zal twee maanden ook nog wel lukken."

"Spontaan zou ik dit nooit doen, maar ze hebben het mij gevraagd. Ik heb ooit eens een fietswedstrijdje gewonnen tegen Bruno Op de Beek en ik rook niet. Dat volstond blijkbaar."

"Steven heeft ervaring zat, en ook Bruno ziet er me sportief uit. Waarom je dan voor mijn team moet kiezen? Omdat wij de mooiste outfit hebben. Zeg nu zelf: dat knalrode FM Brussel-T-shirt met daarop ook je naam, daarvoor alleen al zou je het doen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni