1.000 euro boete voor Anderlecht na spreekkoren tegen Brugge

© rsca

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Anderlecht vrijdag een boete van 1.000 euro opgelegd, nadat Brusselse fans in de thuismatch tegen Club Brugge de scheidsrechter en Brugse goalie op de korrel hadden genomen en het beruchte "Alle boeren zijn homo's" hadden gezongen.

De verantwoordelijke in het Astridpark beschreef in zijn verslag verschillende spreekkoren. Zo weerklonk meteen na de aftrap het beruchte "Alle boeren zijn homo's". Dat lied werd op het einde van de wedstrijd nogmaals hernomen. Tussendoor moest ook scheidsrechter Bram Van Driessche het ontgelden. Ook de Brugse doelman Ethan Horvath werd niet gespaard, voor hem hadden de RSCA-fans het fraaie "Enculé, fils de pute" in petto. Er werden ook drankbekers en andere projectielen op het terrein gegooid.

Bondsprocureur Kris Wagner vervolgde Anderlecht, omdat hij vond dat de grens overschreden was. "Het is niet altijd makkelijk te bepalen wanneer iets ludiek dan wel kwetsend is. De specifieke context van Anderlecht-Club Brugge moet ook in overweging genomen worden. Maar dit rechtvaardigt niet elke normoverschrijding ten aanzien van de normen die gelden in het dagelijkse leven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?