15 coronagevallen bij RWDM: hele club in quarantaine

© Belgaimage
| Thierry Dailly, voorzitter van voetbalclub RWD Molenbeek, in het Edmond Machtensstadion.

Bij voetbalclub RWDM hebben 15 personen positief getest op Covid-19, waaronder vier spelers en twee stafleden. Iedereen zit momenteel in quarantaine.

Dat schrijft La DH en deelt de club dinsdagavond zelf mee via Facebook. Maandag zijn de eerste tests uitgevoerd bij zowel de spelers, stafleden, personeel en vrijwilligers van de club. In totaal zijn 15 positieve gevallen gevonden. "Iedereen zit momenteel in quarantaine", klinkt het.

De laatste dagen ontdekte RWDM onder het administratief personeel, voornamelijk bij de ticketing, enkele besmettingen met Covid-19. RWDM besliste om iedereen, spelers maar ook werknemers en coaches, voorlopig in quarantaine te plaatsen. De trainingen van woensdag zijn geannuleerd. Spelers en staf leggen dan opnieuw een test af.

Voorzitter Thierry Dailly verwacht de resultaten donderdag en houdt zijn hart vast. "Enkele van mijn spelers liggen met symptomen in bed, maar hun test was tot dusver negatief. RWDM is lang gespaard gebleven van het virus, maar nu vallen ze als vliegen. We hebben er nochtans alles aan gedaan om het voetbal zo veilig mogelijk te maken op RWDM. Ik hoop dat iedereen weer snel gezond is", zegt Dailly, die het Edmond Machtensstadion en ook de jeugdacademie voorlopig op slot houdt.

De coronaprotocollen van de Pro League schrijven voor dat clubs om uitstel kunnen vragen als zeven of meer spelers van de A-kern positief testen. Mogelijk komt door de corona-uitbreek bij de Molenbeekse club de thuismatch van zaterdag tegen Lierse Kempenzonen in het gedrang. "Daarover kunnen we pas donderdag communiceren", aldus Dailly.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?