15e internationaal voetbaltornooi in Schaarbeek: 'Ook Manchester City zal er zijn'

Crossing Cup jeugdtornooi
© Crossing Schaarbeek
| Spelertje van Ajax Amsterdam op het internationale jeugdtornooi van Crossing Schaarbeek.

De grootste voetbalclubs ter wereld sturen hun zeven- tot tienjarigen naar Schaarbeek. Het voetbaltornooi van Crossing Schaarbeek is internationaal een waardemeter voor jeugdscholen van Europese én Belgische topclubs. Het tornooi vindt plaats in het weekend van 30 maart tot en met 1 april.

Dat de jaarlijkse verzameling van heel jonge voetballers in Schaarbeek naar waarde wordt geschat, werd duidelijk op de loting vorige maand. Leander Dendoncker (RSC Anderlecht) en Christian Luyindama (Standard de Liège) waren aanwezig op de loting en bekendmaking van het speelschema.

Barça, City en Peutie

"Het voetbalniveau, maar ook de strakke organisatie van het tornooi is gekend in het voetbalwereldje", zegt Thierry Forton, jeugdcoördinator van Crossing. "Anders krijg je nooit een ploeg van het kaliber Barcelona of Manchester City te pakken."

Voor voetbalspelertjes van 7 tot en met 10 jaar is het jeugdtornooi van Crossing Schaarbeek het hoogtepunt van het jaar. Voor de 15e editie tekenen onder meer present: Manchester City, Barcelona, Sevilla, AS Roma, Ajax, West Ham, Everton en PSG. Maar ook de Belgische eersteklassers én de lokale Brussels clubs krijgen er de kans om het op te nemen tegen de Europese top.

"Crossing zelf is er uiteraard bij", bevestigt Forton. "Maar ook Evere, Ganshoren, en zelfs Pepingen en Peutie krijgen de kans om een jeugdploeg te sturen."

Vreugde in het paasweekend

Het jeugdtornooi vindt plaats van 30 maart tot en met 2 april, in het Crossingstadion in Schaarbeek. De U8 komt in actie op 30 maart, de U9 op 1 april en de U10 op 2 april. "Wie voetbaltalent en vreugde wil zien, moet zeker langskomen", aldus Forton.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?