20 kilometer van Brussel opnieuw groot succes

© tvbrussel
28/05/2006
Zondag liepen opnieuw 25.000 mensen mee met de 20 kilometer door Brussel. Voor het derde jaar op rij was het maximum aantal deelnemers al een maand voor de stratenloop bereikt. De jaarlijkse marathon in de hoofdstad werd dit jaar gewonnen door Rik Ceulemans. Hij deed er 1 uur en 2 minuten over.

De drie eerste Brusselaars die over de eindstreep liepen, vinden we op de 9e, 10e en 11e plaats. Het gaat om Pascal Michiels, Abdeljebbar Sihammane en Yves Luyens. Zij legden de 20 kilometer af in ongeveer 1 uur en 5 minuten.

De eerste vrouw is Catherine Lallemand. Zij arriveerde aan de finish op 1 uur en 12 minuten. De tweede vrouw is de Koekelbergse Ellen Jacobs. Zij deed 1 uur en een kwartier over de 20 kilometer door Brussel.

25.000 deelnemers namen deel aan dit loopevenement. Met de eerste editie in 1980 liep 3.000 man mee. Nu is de wedstrijd al voor het derde jaar op rij uitverkocht. Op deze 27e editie kregen voor de eerste keer alle deelnemers een chip die hun tijd registreerde.

Traditioneel liepen er ook heel wat deelnemers mee voor het goede doel. Zo'n 1.500 lopers lieten zich sponsoren voor Vredeseilanden en 500 mensen liepen ten voordele van Artsen Zonder Grenzen. Ook de brailleliga liep mee al is het voor blinden en slechtzienden niet altijd even evident.

"Als het erg druk is en er veel mensen rondom je lopen is het opletten geblazen voor uitsteeksels op het parcours, zoals hekken of paaltjes. Maar omwille van de sfeer en ambiance is het altijd leuk om de 20 kilometer te lopen", zegt Gert Mislotte van de Brailleliga.

In totaal liep 63 procent van de lopers in groepsverband. Er liepen deelnemers van 77 nationaliteiten mee, de meeste buitenlanders kwamen uit Nederland en Frankrijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni