24 uur per dag fitnessen: 'Vooral taxichauffeurs en horecapersoneel'

© brusselnieuws.be
21/01/2014

Op de Birminghamstraat in Anderlecht is fitnessketen Basic-Fit begonnen met een zaal die tijdens de werkweek 24 uur per dag open is. Slaat de formule aan, dan komen er ook in andere steden nachtfitnessclubs.

Sinds eind november is de nachtelijke fitnessclub aan de Birminghamstraat open. “En we zijn tevreden met de eerste resultaten”, zegt marketingmanager Tim Spruytte. “Per nacht komen er twintig tot zeventig mensen sporten. Veel minder dan op piekmomenten natuurlijk, maar de gebruikers hebben ’s nachts dan ook meer plaats.”

Wie zijn de mensen die in het holst van de nacht op de loopband komen zweten of gewichten opdrukken? “We zien voornamelijk mensen die ’s nachts werken. Taxichauffeurs die tussendoor even binnenspringen, mensen uit de horeca die na hun shift komen sporten. Er is ook een stelplaats van de MIVB vlakbij, en ook die chauffeurs komen na hun uren soms nog langs.”

Om de veiligheid te garanderen, heeft Basic-Fit meer camera’s in de zaal dan in andere clubs. Er werd ook een hogere toegangspoort geplaatst.

Als de nachtclub een succes is, dan kunnen er ook in andere steden dergelijke fitnesszalen komen, zegt Spruytte. Of misschien nog een extra club in Brussel, “zodat wanneer het te druk wordt, mensen ook voor een andere zaal kunnen kiezen.”

Basic-Fit heeft ondertussen negentien clubs in Brussel, waarvan vier exclusief voor vrouwen. Voor Brussel en de Rand liggen er nog verdere uitbreidingsplannen op tafel, zegt Spruytte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni