25.000 lopers beginnen aan laatste voorbereidingen

© tvbrussel
23/05/2008
Zondag wordt Brussel opnieuw overspoeld door 25.000 lopers. De 20 kilometer door Brussel is dit jaar een ware hype: de 25.000 rugnummers waren op amper drie dagen tijd uitverkocht. Vorig jaar duurde dat vier weken.

Zondagmiddag om drie uur stipt lopen 25.000 mensen De 20 kilometer door Brussel. Het parcours is niet veranderd. Van de Esplanade aan het Jubelpark gaat het via de Wetstraat naar het Poelaertplein. Even werd gevreesd dat de werken aan het plein en de gaten in de weg daar roet in het eten zouden gooien. Maar de aannemer heeft nog snel alle oneffenheden gedicht. Via de Louizalaan gaat het dan naar de Bosvoordelaan, de Rooseveltlaan, de Vorstlaan en de Tervurenlaan.

Het hele parcours is voor de gelegenheid autovrij gemaakt. De politie raadt dan ook met klem aan zondag het openbaar vervoer te gebruiken.

U kunt zondag vanaf twintig voor vier afstemmen op tvbrussel. De tv-reporters brengen verslag uit vanop het parcours. Ook op FM Brussel krijgt u nieuws en reportages over De 20 kilomter door Brussel. U komt er ook alles te weten over het wedervaren van de lopers die de Brusselse media vertegenwoordigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni