4.000 supporters op training RSC Anderlecht

© tvbrussel
09/05/2013
Op Hemelvaartsdag nodigde voetbalclub Anderlecht zijn supporters opnieuw uit om een training bij te wonen. Naar schatting 3.500 à 4.000 fans woonden de open training in het Constant Vanden Stockstadion bij.

Bij de vorige open training op 1 mei moest voorzitter Roger Vanden Stock nog ontevreden supporters kalmeren maar deze keer was de sfeer opperbest. Na de overwinning tegen Standard en de herovering van de leidersplaats lijken de twijfels rond een mogelijke 32ste landskroon dan ook gebannen. Bovendien zorgen de galmende tribunes in het Vanden Stockstadion automatisch voor meer sfeer in vergelijking met het oefenveld in Neerpede.

"Men zegt vaak dat Anderlecht moeilijke suppoters heeft en dat klopt ook wel", zegt algemeen directeur Herman Van Holsbeeck. "Maar als de fans zien dat de vedetten hun truitje nat maken en alles geven voor de titel, dan staan ze ook op en vormen ze echt een twaalfde man."

Anderlecht moet met een bonus van twee punten nog drie keer aan de bak: bij Genk, op Lokeren en thuis tegen Zulte Waregem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni