podcast

#56 Radio Radzinski met oud-speler Kris Ceuppens: over een wenende Goethals en Juan Lozano

Kris Ceuppens haalde eind jaren '70 zowel de A-ploeg van Anderlecht als een paar jaar later die van Union in derde klasse. De ideale gast dus om in de week voor de derby herinneringen op te halen. Maar we blikken samen met Kris ook terug op de pandoering op het veld van Antwerp en de bijhorende hattrick van Francis Amuzu, of zeggen we sinds zondag beter Am-Uzi.

Kris Ceuppens heeft amper 12 wedstrijden voor de eerste ploeg van Anderlecht achter zijn naam staan. Maar dat is lang geen schande, als je kijkt met welke illustere namen hij eind jaren '70, begin jaren '80 de kleedkamer moest delen: Ludo Coeck, Arie Haan, Frank Vercauteren, Gilbert Van Binst, Robbie Rensenbrink en natuurlijk het genie Juan Lozano.

Het was de periode van het Europees groots Anderlecht met twee Europacup II-bekers in 1976 en 1978. Ook al maakte Ceuppens die glorierijke niet mee op het veld, hij deelde wel de kleedkamer met al die paars-witte vedetten. En dat levert mooie anekdotes op. Zoals die over een wenende Raymond Goethals die zich plat voor de dug-out legt in een uitverkocht Camp Nou.

Dat en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van Radio Radzinski, waarin we ook stilstaan bij zijn verleden als Union-speler en zijn titel in derde klasse. Ideaal luistervoer dus in aanloop naar de Brusselse derby van zondag. Hopelijk eindigt die voor paars-wit in een feestje, al is de kans klein dat de ploeg dan zoals Ceuppens zal belanden in discotheek Palm Beach.

Kijk hieronder nog eens naar een samenvatting van de wedstrijd tegen Barcelona waarin Goethals wenend voor de bank lag:

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?