podcast

#59 Radio Radzinski met Kjell Doms van HLN: over de start van het tijdperk Mazzù

Neen, we hebben het ontslag van Vincent Kompany na twee maanden nog altijd niet goed verteerd. Maar het is ook niet zo dat we een keuze hebben. We moeten verder. Pico geniet nog even van vakantie, maar Rein en Anderlecht-watcher bij HLN Kjell Doms analyseren in deze aflevering met veel plezier de eerste wedstrijd van het tijdperk Mazzù in de pintjesleague.

En dat werd een 2-0-thuiszege tegen een mak Oostende. Voorlopig doet de Italo-Belg dus waarvoor Wouter Vandenhaute en Peter Verbeke hem gehaald hebben: winnen. De manier waarop staat wel mijlenver af van wat we gewoon waren onder Kompany. Rein omschrijft het als een soort 'hit en miss-voetbal' met Adrien Trebel als grootste exponent daarvan. En als er een naam is die afgelopen weekend vlot werd becommentarieerd dan is het wel die van de rosse werkmier.

Mazzù haalde hem terug uit de vergeetput om van hem de Teddy Teuma van paars-wit te maken. Voor Rein het ultieme bewijs van een stijlbreuk. Kjell geeft Trebel dan weer wat meer krediet. We bespreken verder ook het nieuwe spitsenduo Esposito-Silva en vragen ons af in hoeverre Benito Raman een probleem kan worden.

Op het einde belooft Rein ons nog een dansje in Mazzù-stijl bij een nieuwe titel en geven we een truitje weg. Wie kans wil maken op dat shirt mag het antwoord op de volgende vraag doormailen naar sport@bruzz.be.

'Met welk rugnummer speelt Noah Sadiki en waarom heeft dat voor een voetbalromanticus zoals Rein een symbolische betekenis?'

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?