Podcast

#63 Radio Radzinski met Maarten Verdoodt: over de fratsen van Felice en bibberen in Bern

Godfried Roelant
© BRUZZ
23/08/2022

Vier (!) keer was Union vorig seizoen te sterk voor Anderlecht. Komende zondag krijgt paars-wit de kans om een einde te maken aan die reeks. Maar zal dat ook lukken? Met Felice Mazzù hebben we alvast een coach die het huis goed kent. We proberen de Italo-Belg te doorgronden met Maarten Verdoodt. Als clubwoordvoerder stond hij een seizoen lang samen met hem aan de zijlijn in het Dudenpark.

Felice Mazzù keert zondag terug naar het Dudenpark waar hij de voorbije twee seizoenen de successen aan elkaar wist te rijgen. Vier keer werden we vorig jaar in de luren gelegd door het uitgekookte voetbal van de Unionisten. Kunnen we deze keer wel winnen? Rein, Pico en Godfried gaan samen met Maarten Verdoodt op zoek naar het antwoord.

Als woordvoerder stond hij een jaar lang samen met Felice Mazzù mee aan de zijlijn in het Joseph Mariënstadion. Hij kent de Italo-Belg als zijn broekzak en schudt er moeiteloos wat kleedkamerverhalen uit. Want die zijn er met hopen: van krabben aan de testikels van een cameraman tot de magie van houten amuletten. Zijn vertrek naar de grote concurrent liet geen diepe sporen na, maar plaatst wel een vraagteken achter de term clubliefde.

Maar voor Mazzù de confrontatie aangaat met zijn ex-club is er nog de levensbelangrijke terugwedstrijd tegen Young Boys Bern. Haalt Anderlecht na vier jaar nog eens de groepsfase van een Europees toernooi? De kaarten liggen na anderhalf uur bibberen in Zwitserland en een 0-1-overwinning alvast goed.

Win een truitje van Union

Tot slot keren we nog eens terug naar het gala van de 'Profvoetballer van het Jaar' en de toch wel bizarre uitreiking van de prijs voor beste doelman van het jaar. Had dat niet altijd Anthony Moris moeten zijn? Club Brugge dacht er anders over. We konden er gelukkig truitjes bemachtigen van Anderlecht, RWDM en Union. Dat laatste geven we nu weg voor een goed antwoord op de prijsvraag van Maarten. Eindigen doen we met 'Would I lie to you?' van Charles en Eddie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni