podcast

#64 Radio Radzinski met Ivan De Vadder: over miserie met Mazzù en paarse politieke passie

Na een vijfde opeenvolgende derbynederlaag tegen Union staat Anderlecht weer met de voeten op de grond. Hebben we na de Europese kwalificatie tegen Young Boys Bern te vroeg gejuicht? Het zou zomaar kunnen. Maar we geven de moed niet op en zoeken in deze nieuwe Radio Radzinski uit wat er beter moet. En dat doen we samen met icoon van de Wetstraat Ivan De Vadder.

Het is vrijdag en dan overlopen we in De Afspraak altijd de politieke week. Het is een zin die je Ivan De Vadder meteen hoort uitspreken wanneer je hem leest. Al jaar en dag is hij voor de openbare omproep de standaard als het gaat over politieke verslaggeving. Memorabel is het interview met oud-premier Yves Leterme (CD&V) in de Zevende Dag.

Op het moment dat die zich zonder verpinken aan een monoloog waagt over het asielbeleid, stapt De Vadder op en spreekt hij de ondertussen legendarische woorden uit: ‘Zal ik anders gewoon verdwijnen? Dan kan u verder doen. Daar is de camera’. Bekijk hieronder het fragment.

Of het de aanleiding vormt voor het ontstaan van de 'De Vadder Ivan-club' van de Vaneigens in Man Bijt Hond weten we niet, maar het is alvast een even memorabel tv-moment. Bekijk het fragment hieronder.

De Hadj van Anou naar de B-kern

Het is echter minder bekend dat hij naast een passie voor politiek en basketbal ook een fervent supporter is van paars-wit. Een driepunter zag hij afgelopen zondag evenwel niet in het Dudenpark. Want RSCA ging nog maar eens de boot in.

Is het tijd dat Yari de ploeg bij de hand neemt? Hadden we Amuzu toch niet beter verkocht voor tien miljoen? En wat moeten we denken van het wegsturen van Aït El Hadj naar de B-kern? Het zijn vragen waarop Rein en Pico samen met Ivan De Vadder een antwoord geven.

Rensenbrink, katalysator voor paars-witte liefde

Tussendoor hebben we het ook over hoe Robbie Rensenbrink het voetbalhart van De Vadder wist te stelen en de onlosmakelijke band tussen sport en politiek. Het is voor Ivan ook uitkijken naar de verkiezingen van 2024 en de release van zijn boek 'Wanhoop in de Wetstraat' dat er binnenkort aankomt.

Verder heeft Rein geen goed woord over voor Wesley Hoedt en stelt Godfried zich vragen bij de klasse van Mazzù. Afsluiten doen we dan weer met de bekendmaking van de winnaar van het Union-truitje en 'Jules César' van Lange Jojo. Veel luisterplezier!

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?