Podcast

#71 Radio Radzinski met Alex Mestag: over het WK, voetbal-phishing en smartphone Wesley

Godfried Roelant
© BRUZZ
10/11/2022

Klimt RSC Anderlecht stilaan uit de put? Of is de Europese overwintering in de Conference League en het punt op het veld van Antwerp in de competitie slechts een heel klein lichtpuntje in de duisternis? We leggen het voor aan Alex Mestag. De mede-oprichter van podcastfabriek Koolcast geeft in deze Radio Radzinski ook meteen zijn selectie voor het WK in Qatar.

Het WK staat voor de deur. Op 23 november openen de Rode Duivels tegen Canada. Voor 'de gouden generatie' is het de laatste kans om dat epitheton echt waar te maken. Aan Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois zal het zeker niet liggen, zij verkeren in bloedvorm. Maar kan ook Hazard nog een laatste keer schitteren en de zandbak in het Midden-Oosten omtoveren tot de 'Tuin van Eden'? En welke spelers met een paars-witte achtergrond moeten we allemaal in de gaten houden?

Cultuurmanager Mestag

We bespreken het in deze Radio Radzinski samen met Alex Mestag. Hij is de mede-oprichter van Koolcast, een podcastfabriek zeg maar. En die is ondertussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde. Zowat elke voetbalmatch die er gespeeld wordt, komt er aan bod. De panels bestaan uit vier à vijf voetbalfreaks die grondige analyses afwisselen met het nodige geouwehoer.

Mestag zelf doet maar al te graag mee. Hij is geboren en getogen in Brussel en dan kom je mits de nodige klasse altijd uit bij RSC Anderlecht. Dat is bij hem niet anders. Het doet Mestag dan ook pijn om te zien hoe de recordkampioen in een recordtempo is verveld tot een chaotisch boeltje. Voor de gepredikte cultuuromslag door Wouter Vandenhaute is hij niet te vinden. Hij zou er wel alles aan willen doen om de spelers bij de les te houden en ziet een job als cultuurmanager bij Anderlecht dan ook wel zitten.

Hoedt, américain préparé en 'het piemelke' van Ronaldo

Rein en Pico zouden het graag zien gebeuren. Al was het maar om Wesley Hoedt voorg(H)oed te zien vertrekken. Want de Nederlander zat voor de Europese wedstrijd tegen Silkeborg tijdens de tactische besprekingen doodleuk op zijn smartphone te scrollen. Een definitieve exit lijkt nabij. Vraag is of die er ook komt voor Fábio Silva. Want de Portugees zou in januari misschien worden teruggeroepen door zijn moederclub Wolverhampton.

Verder gaan we in deze aflevering op zoek naar een verbindingsfiguur tussen de jeugd en de oudere spelers in de kern en vertelt Alex over zijn liefde voor américain préparé en de Swan Bar. Maar we gaan ook ajuinen snijden met Yari en de romantische toer op met Rein, dankzij het piemelke' van Cristiano Ronaldo. Pico ziet in oud-Anderlechtcoach Hein Vanhaezebrouck dan weer de ideale klusjesman. Voor Rein blijft hij toch maar gewoon beter de biljartleraar van Gent-speler Hong.

Bakambu en kwánga

Helemaal aan het einde vragen we ons af of Amadou Diawara een krakende kar is. Dankzij een aandachtige luisteraar komt er ook nog een topvraag binnen voor Alex: 'Als je moet kiezen tussen Cédric Bakambu of Wesley Hoedt? Wie kies je dan?'.

Bakambu is de spits van de Congolese nationale ploeg die maar weinig thuis geeft. En dat was ook zo in de barragematchen voor het WK tegen Marokko. In de terugwedstrijd werd met 4-1 verloren en zagen 'Les Léopards' hun ticket voor Qatar naar Marokko gaan.

Al zou dat niet alleen de fout van Bakambu zijn geweest. Ook een zware maaltijd met het traditionele kwánga op het menu zou er voor iets hebben tussengezeten. Muzikaal afsluiten doen we met 'Beef Met Mezelf' van DIKKE.

Bekijk hieronder het fragment van Alex in Koolcast over Cédric Bakambu (vanaf 33:20):

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni