Podcast

#76 Radio Radzinski met Erhan Demirci: over een rode Raman, een cruise en Mia Doornaert

Godfried Roelant
© BRUZZ
31/01/2023

Een schamel puntje. Daar schiet paars-wit niets mee op in het klassement. Het hadden er tegen Antwerp wel altijd drie moeten zijn. Want zonder een oerdomme rode kaart van Benito Raman was er nog tijd zat om door te drukken. Antwerp was dan al veroordeeld tot een man minder. Ook comedian Erhan Demirci kon zichzelf wel voor de kop slaan na de dwaze actie van de spits met de ringbaard. Dat en, geloof ons, nog veel meer in een nieuwe Radio Radzinski.

Erhan Demirci ruilt op 20-jarige leeftijd het rustige Limburg in voor het drukke Brussel. Een bewuste keuze die hem mee gevormd heeft tot de comedian die hij vandaag is. Want in 2016 verwerkt hij zijn verhuis naar de hoofdstad in zijn eerste avondvullende voorstelling 'Komt Goed'.

Vraag is of het ooit nog goedkomt met Anderlecht? Erhan gelooft van wel, al voegt hij daar meteen aan toe dat de vele positiewissels en de manier waarop er de laatste maanden gecommuniceerd is wel iets weg heeft van een comedyshow.

Op cruise met Radio 2 en Galatasaray

Demirci is een alleskunner die niet alleen humor op de planken brengt, maar ook op televisie. Zo maakt hij in 2014 een reportage waarin hij zich bij iedereen gaat verontschuldigen voor de komst van de vreemdelingen naar ons land (zie hieronder). Een paar jaar later gaat hij dan weer op cruise met Radio 2. Op de boot probeert hij er de overwegend bejaarde bevolking aan het lachen te brengen en dat valt bijzonder goed mee.

Naast een passie voor acteren en stand-up comedy, heeft Erhan er ook een voor voetbal. In Turkije supportert hij voor het Galatasaray van Dries Mertens, maar hier in Brussel is het al Anderlecht wat de klok slaat. Luc Nilis is zijn grote idool en dat kunnen Rein, Pico en Godfried alleen maar toejuichen. Want iemand met een traptechniek zoals die van Nilis loopt er vandaag niet meer rond in het Lotto Park.

Een domme Raman en de bittere pil voor Van Crombrugge

Benito Raman is het alvast zeker niet. De match tegen Antwerp heeft ons wel geleerd dat de spits even snel vergeet als hij kan sprinten. Een kwartier voor affluiten pakt hij een domme tweede gele kaart, waardoor Anderlecht geen kans meer krijgt om te profiteren van de gunstige elf tegen tien situatie. Achteraf zou Raman doodleuk hebben gezegd dat hij bij het maken van de overtreding vergeten was dat hij al een gele kaart achter zijn naam had staan. 'Waar ben je dan mee bezig,' vraagt Demirci zich af.

Voor Hendrik Van Crombrugge breekt de comedian dan weer wel graag een lans. De manier waarop de keeper die jarenlang de rots in de branding was nu wordt afgeserveerd, is voor hem onmenselijk en getuigt van een gebrek aan respecte. 'Vier jaar lang heeft die alles gegeven, altijd weer een klankbord geweest. Dit is onbegrijpelijk.'

Yves en Mia, de blik van Kindermans en een nieuwe prijsvraag

Verder in de aflevering gaan we nog dieper op de ziedende blik van Jean Kindermans in de tribunes richting niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute (zie hieronder). En da's voor Rein meteen een goede aanleiding om nog eens te benadrukken wat voor een belachelijke term dat eigenlijk wel niet is.

Pico duikt nog in het verleden van Yves Leterme en Mia Doornaert en helemaal aan het einde stellen we een nieuwe prijsvraag waarmee je tickets kan winnen voor een voorstelling van Demirci. Afsluiten doen we met 'Changes' van 2Pac a.k.a. Barry Boubacar Copa.

c340b75a-deblikvankindermans.jpg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni