AA Gent heeft zaterdagavond op de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League in eigen huis RWDM verslagen met 4-0. Dankzij de zege wippen de Buffalo's opnieuw over Antwerp naar de derde plaats. RWDM blijft elfde.

Hugo Cuypers opende na 34 minuten de score in de Ghelamco Arena. De 26-jarige aanvaller tikte een gemeten flankvoorzet van Fofana binnen en maakte zo zijn vijfde competitiegoal van het seizoen. De voorsprong van de thuisploeg was oververdiend want Gent had al een rist kansen laten liggen. Vooral het vizier van Gift Orban stond niet scherp afgesteld.

In de toegevoegde tijd van de eerste periode zat Gent helemaal op rozen. Defourny redde nog knap een kopbal van Cuypers maar Hong was goed gevolgd en duwde makkelijk binnen.

Na de koffie hielden de troepen van Vanhaezebrouck de dubbele voorsprong makkelijk vast. RWDM slaagde er amper in het doel van Roef te bereiken terwijl de Gentenaars aan de overzijde wel kansen hadden. De ingevallen Tarik Tissoudali trapte in de slotfase de derde Gentse goal op het bord en Julien De Sart maakte er in de extra tijd vanaf de stip nog 4-0 van.

In het klassement springt AA Gent met 32 punten opnieuw over Antwerp (30 ptn) naar de derde plaats. De landskampioen won eerder op de dag met 1-3 van Cercle. Leider Union (38 ptn) en eerste achtervolger Anderlecht (34 ptn) hebben nog een match tegoed. RWDM blijft elfde met 18 punten.

Zondag staan nog vier duels op het programma in 1A met KV Mechelen/Club Brugge (13u30), Eupen/Genk (16u), Anderlecht/Standard (18u30) en Charleroi/Union (19u15).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni