AA Gent wint op de valreep met 2-1 van Anderlecht

© brusselnieuws.be
01/05/2015

In de laatste wedstrijd van de vijfde speeldag in play-off I heeft Anderlecht donderdag op de valreep met 2 – 1 verloren van AA Gent.

Bij de rust was de stand nog 0-0. Laurent Depoitre zette thuisploeg Gent in de 50ste minuut op voorsprong. Acht minuten later bracht Youri Tielemans Anderlecht weer langszij. Paarswit zette dan de aanval in, maar doelman Matz Sels hield topscorer Aleksandar Mitrovic keer op keer van een doelpunt.

In blessuretijd kreeg Anderlecht nog het deksel op de neus toen Renato Neto de 2-1 naast Silvio Proto in doel kopte. De kansen voor Anderlecht om kampioen te spelen dit jaar verkleinen hierdoor. Met 41 punten heeft Club Brugge twee punten voor op AA Gent (39). Anderlecht is met 35 punten derde.

De wedstrijd was met een minuut applaus begonnen voor de donderdag overleden Lokeren-verdediger Gregory Mertens. Bij AA Gent speelde middenvelder Sven Kums, neef van Mertens, een volledige partij.