Aanwinst Dreyer hoopt Anderlecht zo snel mogelijk te helpen

Brian Riemer, hoofdtrainer van voetbalclub RSC Anderlecht Brian Riemer, hoofdtrainer van voetbalclub RSC Anderlecht
© PhotoNews
| Brian Riemer, hoofdtrainer van voetbalclub RSC Anderlecht
© PhotoNews
| Brian Riemer, hoofdtrainer van voetbalclub RSC Anderlecht

Met winger Anders Dreyer kondigde RSC Anderlecht afgelopen weekend zijn eerste inkomende transfer van deze winter aan. De 24-jarige Deen moet meehelpen om de zwalpende Brusselaars weer op het juiste spoor te krijgen. "Ik heb er veel vertrouwen in dat het team snel weer competitief wordt", zei Dreyer dinsdag bij zijn persvoorstelling in het Lotto Park.

Anderlecht beleeft opnieuw woelige tijden. Extrasportief rommelt het in alle geledingen van de club, de supporters morren openlijk en ook sportief loopt het dit seizoen niet naar wens, met in de Jupiler Pro League pas een twaalfde plaats.

"Ik hoop zo snel mogelijk het team te helpen", liet Dreyer weten. "Ik ben er nog maar net en moet me dus nog een beetje inpassen, maar ik voel me fysiek en mentaal klaar. Of er veel druk op mijn schouders rust om Anderlecht uit het slop te trekken? Dat gevoel heb ik niet bepaald, maar ik ben dat hoe dan ook gewoon."

Dreyer, die overkomt van Midtjylland in zijn thuisland, liet weten dat het voor hem "een makkelijke keuze" was om naar RSCA te komen. Met coach Brian Riemer en CEO Sports Jesper Fredberg vindt hij in Brussel twee landgenoten terug. "Maar hun aanwezigheid was niet doorslaggevend in mijn keuze. Anderlecht is een grote club, die ik al ken van toen ik jong was. Dan was de knoop snel doorgehakt. Ik wil vlug mijn steentje bijdragen."

Riemer: 'Dreyer kan ons helpen'

De twee komende wedstrijden, woensdag thuis tegen Zulte Waregem en zondag uit bij Seraing, respectievelijk de voorlaatste en hekkensluiter in de stand, zijn cruciaal voor het vervolg van het seizoen. Tegen Essevee speelt Anderlecht bovendien wegens een bestraffing in een leeg stadion. Coach Brian Riemer, die Dreyer flankeerde bij zijn persvoorstelling, wil de winger stapje per stapje brengen.

"Hij stond al op mijn radar toen ik nog bij Brentford werkte", zei de paars-witte T1. "Zijn transfer was een mooie kans voor ons. Anders is een speler die veel kansen creƫert, een goede trap heeft en zijn teammaten beter maakt. Ik geloof dat hij ons kan helpen, maar we moeten ook geduld hebben. Hij is er nog maar pas en speelde door de lange winterstop in Denemarken niet meer sinds midden november."

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?