Advocaat Bayat: 'Schandalig gedrag RSCA ingegeven door geldnood'

© PhotoNews
| Herman Van Holsbeeck en spelersmakelaar Mogi Bayat (rechts in beeld) tijdens een Jupiler Pro League-wedstrijd tussen Standard Luik en AA Gent op Sclessin in 2018.

RSC Anderlecht pikt niet dat makelaar Mogi Bayat, verwikkeld in een groot omkoopschandaal in het Belgische voetbal, beslag laat leggen op de tegoeden van de club. De advocaat van Bayat reageert: "Dit is schandalig gedrag van RSCA dat is ingegeven door geldnood."

Voetbalclub RSC Anderlecht wil zijn voormalige makelaar Mogi Bayat niet betalen. Alleen wanneer makelaars "volledige transparantie" beloven, krijgen ze hun geld. Bayat, die genoemd wordt in de fraudezaak Operation Zero, is niet onbesproken.

Bayat pikt dat niet en heeft beslag laten leggen op geld van de club. De club reageert gepikeerd, maar Bayat bijt van zich af.

"Wie is de voorzitter van Anderlecht dat hij zich zomaar kan veroorloven te zeggen wie respectabel is en niet? In ons land is er zoiets is als een vermoeden van onschuld. Ik vind dit absoluut schandalig en dan wik ik mijn woorden nog," zegt zijn advocaat aan de Franstalige omroep RTBF, waarover sportsite Sporza over berichtte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?