Aftellen voor de dertigste Memorial Van Damme

© Brussel Deze Week
12/08/2006
De dertigste editie van de Memorial Van Damme komt er aan. Op 25 augustus krijgen we opnieuw de wereldtop van de atletiek te zien in het Koning Boudewijnstadion.

Maar ook onze collega's van de VRT-redacties lopen mee. Sabine Hagedoren, Martine Tanghe, Christel Domen, Marleen Merckx, Sofie Demeyer en Saartje Vandendriessche lopen zich momenteel al warm voor het benefietgedeelte van de Memorial.

Voor deze dertigste feesteditie heeft organisator Wilfried Meert opnieuw enkele grote namen kunnen strikken: Marion Jones is terug van de partij, naast Kenenisa Bekele (Olympisch en wereldkampioen 10.000m en wereldrecordhouder 5000m en 10.000m), Christine Arron (Europees recordhoudster van de 100m), Jeremy Wariner (Olympisch en wereldkampioen 400m) en Kajsa Bergqvist (regerend wereld- en Europese kampioene hoogspringen en de tweede performster aller tijden).

Dat is niet alles: precies vijftig jaar geleden, op 8 augustus 1956, braken Roger Moens, André Ballieux, Alfred Langenus en Emile Leva het wereldrecord van de 4x800m. Om deze heuglijke prestatie te herdenken, zal tijdens de Memorial een wereldrecordpoging op dit nummer georganiseerd worden.

:: Meer info en tickets op de website van de Memorial

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni